YHDYSSANAT

Yhdyssanojen yhdisteleminen on erihauskaa puuhaa, kunhan sen jujun vain oikein ymmärtää.. :)

Pari asiaa, mitä kannattaa huomioida samalla kun ehdottelette tai kirjoittelette yhdyssanarimpsuja ylös:

 • Pyri yhdistämään kaksi kahden sanan yhdyssanaa toisiinsa niin, että yhdistetty sana on kolmen suomenkielen sanan mittainen. Toki on olemassa herkullisia yhdistelmiä missä on neljä sanaa (1 kahden sanan yhdyssana + 3 sanan yhdyssana = esimerkiksi lapsivesiliukumäki), mutta perus-settinä voisimme pitää tätä kolmen sanan yhdyssanaa.
 • Parhaimpaan tai nautinnollisimpaan lopputulokseen pääsette, kun yhdyssanojen parit muodostuvat oikeaoppisista yhdyssanoista, eikä niinkään ”kuulon” perusteella syntyvistä yhdistelyistä. Eli EI esimerkiksi ”jännitysromanikulttuuri”, koska ensimmäisen sanaparin pitäisi olla jännitysromaani (kahdella a:lla) ja toinen taasen romanikulttuuri.. Näin ollen sana ei oikein toimi kuin äännettynä.
 • Toisena on hyvä pyrkiä täysin hurjiin ja toisiinsa kuulumattomien yhdyssanaparien yhdistelyihin! Näin sanoista voi tulla abstraktin tarkoituksen tai kenties vain löysästi kirosanavoittoisen rimpsun sijaan aidosti ja oikeasti ristiriitaisuudellaan naurattava kolmoisyhdyssana! :) Kuvitteleppa vaikka väriliitukausi, pupujussipaita tai vaikka kitupiikkisika.
 • Pikanttia lisämaustetta sanojen yhdistelyyn tuo toki härski asenne, alatyyliset sanavalinnat ja kaksimieliset letkautukset! :)

Tämän sivuston kautta voit selata rakennettua ja koottua yhdyssanakirjaa mahdollisesti ehdottaa piirrettäviä sanoja tai tukea sanaehdotuksia äänestämällä!

Pikkasen lisää voi lueskellä ”Tietoa sivuista”-sivun kautta, missä kerrotaan parilla esimerkillä (perusmatikka-esimerkein) kuinka sanoja yhdistellään ja jopa linkkejä niihin. Samalla avautuu tietoja piirtäjästä..

11 kommenttia artikkeliin ”YHDYSSANAT”

 1. Tähtäysjyväsiilo immenkalvokaasutin pornotähtitaivas kaiutinkaappihomo hieromasauvasolu sissijuustoleipä kondomipakettiauto hieromasauvakävely olutpulloposti

  Vastaa
 2. Kaikkea sitä kysytäänkin eläinlääkäreiltä: Jos koira syö hernekeittoa rankkasateessa, niin tuleeko sille koiranilmavaivoja?

  Vastaa
 3. paskahätäpuhelu, alapäämaja, kivespussilakana, kivespussinuuska, subuTexWiller, häpykarvalakki, hölynpölynimuri, peppuseksisuhde

  Vastaa

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.